Blauw Geel ’38 opent seizoen met doelpuntloos gelijkspel

VEGHEL – Blauw Geel ’38 is het nieuwe voetbalseizoen gestart met gelijkspel. In het eigen Prins Willem Alexander Sportpark wisten de Veghelse ploeg en tegenstander Kozakken Boys niet tot scoren te komen, met de brilstand tot gevolg.
Fotograaf: Blauw Geel '38

De eerste wedstrijd van een nieuw competitieseizoen brengt altijd de nodige verwachtingen met zich mee. Blauw Geel ’38 hoopt de resultaten van afgelopen jaar te evenaren of zelfs te verbeteren. In Kozakken Boys trof de ploeg van trainer Maurice Verbunt een tegenstander die zint op wraak. De ploeg uit Werkendam degradeerde vorig seizoen uit de tweede divisie door in een tweeluik van uitgerekend Blauw Geel ’38 te verliezen.

Het duurde ruim tien minuten voordat het eerste gevaar werd gesticht. Damian den Besten (Kozakken Boys) vuurde een schot af dat over het doel ging. Enkele minuten later was het Koen van der Zanden die de eerste Veghelse doelpoging noteerde. Hij kwam 1 op 1 voor Ramón ten Hove, maar de Werkendamse keeper wist te bal dusdanig te verwerken dat deze op de paal belandde. In de twintigste minuut was het Kozakken Boys die drie dotten van kansen kreeg. Keeper Jordy Zielschot stopte het eerste schot, waarna Robin Voets en Jay van Boxtel de twee daaropvolgende rebounds wisten af te stoppen. Vlak voor rust leek Kozakken Boys wel op 0-1 te komen. Raily Ignacio werkte de bal tussen de palen, maar de grensrechter stak zijn vlag omhoog vanwege buitenspel, geen doelpunt. Ruststand 0-0.

De wedstrijd kabbelde aan het begin van de tweede helft rustig voort. Het eerste schot van de tweede helft kwam na een kwartier spelen van de voet van Jesse Giebels (Kozakken Boys), maar zorgde voor weinig gevaar. De Veghelaren namen vervolgens steeds meer de regie over de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kregen Ben van den Nieuwenhof en Lars Loermans kansen, maar ook zij wisten de 0-0 niet van het bord te halen. Jay van Boxtel en invaller Jannes Mulders wisten daarna ook niet tot scoren te komen. Vlak voor tijd kreeg Kozakken Boys nog twee kansen via Nasser El Kayathi, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen geschoten. In de blessuretijd viel dan toch ineens bijna de 1-0. Een voorzet van Ben van den Nieuwenhof werd door een verdediger van Kozakken Boys bijna gepromoveerd tot doelpunt, maar ook deze bal ging niet het doel in. De scheidsrechter vloot voor de laatste keer zaterdagmiddag op zijn fluit en zo eindigde Blauw Geel ’38 – Kozakken Boys in een 0-0 gelijkspel.