Blauw Geel ’38 redt zich in laatste minuut van blamage tegen hekkensluiter Smitshoek

BARENDRECHT/VEGHEL – Na een uitstekende start van het seizoen, was het in de vierde speelronde van de derde divisie B aan Blauw Geel ’38/JUMBO om ook VV Smitshoek aan de zegekar te binden. Niets bleek minder waar te zijn, want na negentig minuten en wat extra tijd was het resultaat een puntendeling.
Robin Voets glijdt de 1-1 binnen in extremis
Fotograaf: Ruud Schobbers

Drie overwinningen, een gelijkspel en maar liefst 15 doelpunten. Mede dankzij deze cijfers gingen de Veghelaren vol vertrouwen richting Barendrecht. Smitshoek daarentegen, zit aan de andere kant van het spectrum na drie nederlagen en uitschakeling in de beker. De drie punten leken dus op papier naar Blauw Geel ’38 te moeten gaan, maar niets bleek minder waar te zijn.

Blauw Geel ’38 begon het sterkst aan de wedstrijd. Dit leverde de ploeg twee goede kansen op via Mitchel van Rosmalen, maar hij wist het doel niet te vinden. Even later kreeg Lars Loermans een kopkans, maar ook zijn vizier stond nog niet scherp. Daarna kroop Smitshoek uit zijn schulp. Mario Bilate kopte in de handen van Jordy Zielschot, waarna Wouter op den Camp aan de andere kant van het veld keeper Michael Termijn zijn schot zag keren.

Vlak voor rust was er dan ineens het doelpunt van Smitshoek, maar de assistent-scheidsrechter had zijn vlag omhoog, omdat de bal eerder de achterlijn had gepasseerd. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor de Veghelse uitploeg: Van Rosmalen dribbelde behendig om de keeper heen, maar zag zijn schot van de lijn gehaald worden door een verdediger.

Koen van der Zanden werd aan het begin van de tweede helft gewisseld voor Hicham Haouat. Blauw Geel ’38 verloor daarna Wouter op den Camp, die aan een ongelukkige botsing en valpartij een nare schouderblessure overhield. Blauw Geel ’38 voerde na rust de druk op, wat een reeks kansen opleverde voor Lars Loermans, Mitchel van Rosmalen en Hidde van Dijk. Waar Blauw Geel ’38 het beste van het spel had, was het Smitshoek dat de nul van het bord haalde: Quinten van der Ent werd gevonden, nadat een corner slecht verwerkt werd.

En zo moest de Veghelse ploeg ineens op jacht naar de gelijkmaker gaan. Beide ploegen kregen nog een aantal kansjes, maar de stand leek ongewijzigd te blijven. Totdat Blauw Geel ’38 in extremis alsnog de gelijkmaker wist te maken: een lange bal van Migiel Zeller kwam bij Hicham Haouat terecht. Die wist de bal over de keeper te wippen en daarbij Robin Voets te vinden, die vervolgens de bal over de doellijn wist te werken.

De 1-1 was meteen ook het laatste wapenfeit en beide ploegen gingen met een punt naar huis. Bij Smitshoek zorgde dat voor de nodige vreugde, bij Blauw Geel ’38 was er duidelijk minder tevredenheid. De ploeg verliest de koppositie aan Kozakken Boys en staat nu derde. Aankomende zaterdag 14 september komt FC Rijnvogels op bezoek in het PWA-sportpark.