Blauw Geel ’38 wint en ziet naaste concurrent punten morsen, periodetitel dichtbij

VEGHEL – Blauw Geel ’38 is weer een stap dichter bij het winnen van de eerste periodetitel. In eigen huis werd HV & CV Quick met duidelijk cijfers verslagen. Concurrent HSV Hoek kwam niet verder dan een gelijkspel tegen OJC Rosmalen, waardoor de periodetitel voor de Veghelse ploeg nabij is.
Fotograaf: Ruud Schobbers

Sjoerd Schobbers kreeg deze wedstrijd een basisplek en liet zich al snel gelden. In de achttiende minuut bediende hij Koen van der Zanden met een goede voorzet. De spits rondde af en bracht de thuisploeg op een vroege voorsprong. Vijf minuten later scoorde Blauw Geel ’38 opnieuw na een goede voorzet. Deze keer was het Ben van den Nieuwenhof die Mitchel van Rosmalen bediende. Nog voor de rust kregen de Veghelaren mogelijkheden om de stand verder op te voeren, maar deze bleven onbenut. Zo gingen de ploegen met een 2-0 ruststand aan de thee.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Maurice Verbunt, totdat het plots 2-1 werd. Migiel Zeller tikte per ongeluk een voorzet van Quick in eigen doel. De schade bleef beperkt, want vijf minuten later was het alweer 3-1: Dave de Meij kreeg de bal voor de voeten en haalde vernietigend uit. Nadat de Haagse tegenstander een 1-op-1-kans niet benutte, gooide Blauw Geel ’38 de wedstrijd op slot: een schot van Dave de Meij kwam via een Quick-verdediger voor de voeten van Lars Loermans. Hij aarzelde niet en werkte de bal langs de doelman, 4-1. Blauw Geel ’38 geloofde het wel en voetbalde de wedstrijd rustig uit.

Zo boekt Blauw Geel ’38 zijn achtste overwinning van het seizoen. Met 26 punten uit 10 wedstrijden, staat de ploeg nu drie punten voor concurrent HSV Hoek. Komende week kunnen de Veghelaren de periodetitel veroveren. Dan moet het winnen in Gemert en moet Hoek punten laten liggen in eigen huis tegen FC ’s-Gravenzande.