Blauw Geel ’38/JUMBO wint doelpuntrijk duel tegen ‘Cupfighter’ VVSB

NOORDWIJKERHOUT/VEGHEL – Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Kozakken Boys in speelronde 1, trok Blauw Geel ‘38/JUMBO tegen VVSB in een aantrekkelijk duel met acht goals aan het langste eind.
Foto van een eerdere wedstrijd

Na de eerste 30 minuten leek de ontmoeting in Noordwijkerhout allesbehalve een doelpuntenfestijn te worden. VVSB had een licht veldoverwicht, maar tot veel kansen leidde het niet. VVSB wist wel een keer de lat te vinden, terwijl een schot van Ben van den Nieuwenhof gepakt werd door de keeper van VVSB. In minuut 35 was daar ineens de openingstreffer van VVSB: Ricardo Kuijvenhoven schoot van afstand de bal langs Jordy Zielschot. Toch gingen de ploegen met een gelijke stand de rust in. Van den Nieuwenhof werd volledig vrijgelaten en rondde beheerst af.

Na rust veranderde de wedstrijd in een spektakelstuk. Blauw Geel ’38 kwam al snel op 1-2 door Dave de Meij. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Tomas Arroyo wist een corner tegen de touwen te werken. Het spel bleef op en neer gaan, maar het was de Veghelse ploeg die wederom op voorsprong kwam. Mitchel van Roosmalen bracht de stand op 2-3. Tien minuten voor tijd leek de uitploeg de wedstrijd op slot te gooien: invaller Jannes Mulders scoorde en zorgde voor een kussen van twee goals. Toch wist VVSB het weer spannend te maken. In minuut 87 schoot Mounir Mounji een vrije trap binnen. De thuisploeg ging haastig op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Blauw Geel ’38 dat het pleit definitief beslechtte. Van den Nieuwenhof maakte vanaf de stip de 3-5.

Met de 3-5 overwinning zet Blauw Geel ’38 de goede trend van het einde van vorig seizoen door. Na twee duels bezet de ploeg van trainer Verbunt de vijfde plek met vier punten. De volgende wedstrijd voor Blauw Geel is zondag 1 september om 14:00 uur. Dan is de tegenstander UNA