Blauw Geel ‘38/JUMBO uit naar Volendam voor 2e ronde KNVB beker

HEERJANSDAM – Blauw Geel ‘38/JUMBO heeft woensdagavond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Veghelaren wonnen met 1-4 van Heerjansdam. In de volgende ronde moet Blauw Geel '38/Jumbo nu uit naar RKAV Volendam.

Blauw Geel kwam na 19 minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Dave de Mei. Dat bleef het vervolgens in de eerste helft. De tweede helft begon gelijk sterk. Na 4 minuten spelen maakte Ben van den Nieuwenhof de 0-2.

Dave de Mei maakte vervolgens zijn tweede doelpunt. In de 70ste minuut maakte Heerjansdam nog een tegendoelpunt, maar dat was niet genoeg om aan te blijven sluiten bij Blauw Geel. Robin Voets bepaalde in de 87ste minuut uiteindelijk de uitslag van de wedstrijd; hij maakte namens de ploeg uit Veghel de 1-4.

Blauw Geel kwalificeerde zich zo dus voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker en de loting daarvoor was donderdagavond en wees dus uit dat Blauw Geel '38/Jumbo in het weekend van 24 en 25 september naar Volendam moet om het daar op te nemen tegen RKAV Volendam. Mochten de Veghelaren deze winnen dan kwalificeren ze zich voor het bekende hoofdtoernooi, waarbij alle profclubs uiteraard ook meedoen.