Erp en SCMH winnen Meierijstadderby’s, uitslagen amateurvoetballers

MEIERIJSTAD – Afgelopen weekend werden er niet een, maar twee Meierijstadderby’s gespeeld. Hoe deze wedstrijden verlopen zijn en hoe de overige teams in Meierijstad dit weekend het ervan afbrachten lees je hieronder.

2D: Erp – Schijndel/DEWIT (3-0)
Bij Erp zat er vanwege het jaarlijkse Oktoberfest al goed de sfeer in voordat de wedstrijd tegen Schijndel überhaupt gespeeld was. Na 90 minuten voetbal was het feestje nog wat groter. De thuisploeg had weinig te dulden van de kwakkelende uitploeg. Na 23 minuten beloond Erp zich voor het eerst: met een intikker scoorde Tom van den Tillaar de 1-0. Nog voor rust wist de thuisploeg de score te verdubbelen met een doeltreffend schot van Daan van Hoof.

In de tweede helft gebeurde er vrij weinig. Erp creëerde weinig en leek content met de score, Schijndel wilde wel, maar was niet bij machte om ook maar een schot op doel te lossen. De ruststand leek dan ook de eindstand te worden, maar Tom Ceelen dacht daar in de laatste seconden van de wedstrijd anders over. Hij bracht met een rake kopbal de eindstand op 3-0. Erp blijft dankzij de driepunter in de buurt van koploper NWC. Schijndel zakt door de nederlaag naar de twaalfde plek.

2D: Heeze – Rhode/VSB (2-1)
Rhode/VSB speelde een uitwedstrijd tegen nummer twee Heeze. Op papier een zware wedstrijd voor de uitploeg. Toch speelde het Rooise team een uitstekende wedstrijd, al wist het zichzelf niet te belonen. De eerste helft verliep zonder doelpunten, al was er van een saaie wedstrijd zeker geen sprake. Beide ploegen zochten de aanval en kregen kansen, maar beide keepers hielden hun doel schoon.

De doelpunten kwamen in de tweede helft alsnog, allereerst van Rooise kant: Wout Sanders bracht Rhode op een 0-1 voorsprong. Die voorsprong bleef niet lang. Rhode verzuimde voor een tweede keer te scoren, waarna Heeze even later een penalty kreeg. Deze werd benut: 1-1. Een paar minuten later was het ineens 2-1 voor de thuisploeg na knullig balverlies. Rhode ging haastig op zoek naar de gelijkmaker, kreeg nog een aantal kansen, maar moest uiteindelijke genoegen nemen met een ongelukkige nederlaag. Rhode zakt door de nederlaag een plekje. Het staat nu zevende.

2D: Avanti ’31 – ZSV (2-2)
Avanti ’31 ontving op eigen veld het Deurnese ZSV. Beide ploegen staan op de ranglijst nog dicht bij elkaar. Dit was ook te merken op het veld tijdens de ontmoeting tussen beide ploegen. ZSV begon beter aan de wedstrijd en wist zichzelf hier ook voor te belonen. Al na tien minuten opende Remco Peggen (ZSV) de score. Avanti kwam vervolgens steeds beter in de wedstrijd. Het miste voor rust een aantal kansen, maar ging toch met een gelijke stand de rust in, nadat Roel Kappen zijn vrije trap via een verdediger de goal in zal vliegen.

Avanti kwam sterker uit de kleedlokalen en nam het initiatief in de wedstrijd over. Twintig minuten na rust kwam de Schijndelse ploeg voor het eerst op voorsprong via Luc vd Hurk. Het was nu zaak voor Avanti om het achterin potdicht te houden. Dit leek even te lukken, maar toch kwam ZSV weer langszij dankzij een goal van Daan Matheij. ZSV drong nog aan, maar beide ploegen zouden niet meer tot scoren komen. Een 2-2 eindstand was het resultaat, waardoor beide teams met een punt huiswaarts keerden. Avanti’ 31 behoudt zijn vijfde plek op de ranglijst hiermee.

4G: DVG – VOW (1-0)
VOW is de competitie matig begonnen, maar liet tegen het hooggeplaatste DVG zien dat het goed kan meevoetballen in de vierde klasse. De thuisploeg had in de eerste helft het betere van het spel, maar vond geen gaten in de hechte Zijtaartse verdediging. VOW kroop vanaf minuut 30 wat meer uit zijn schulp en kwam vooral in de tweede helft een aantal keer gevaarlijk voor de goal van de Liempdse ploeg. Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar tot overmaat van ramp voor VOW rolde een bal uit een corner van DVG in de 92e minuut met enig fortuin in het doel. Zo blijft VOW alsnog met lege handen achter in een duel waarin het meer verdiend had.

4G: VV Nieuw Woensel – SV Olland (6-2)
Chagrijn voerde de boventoon aan Ollandse kant in het duel met Nieuw Woensel. De uitploeg voelde zich gedurende de hele wedstrijd regelmatig benadeeld door de scheidsrechter, die door hen als twaalfde man voor de thuisploeg werd beschouwd. Door een aantal opmerkelijke beslissing van de scheids en persoonlijke fouten bij Olland, stond het binnen 20 minuten al 4-0. Op het moment dat Olland wat terug wist te doen, had Nieuw Woensel al een vijfde treffer gemaakt, waardoor het 5-2 stond. De thuisploeg kwam ook nog voor een zesde keer tot scoren, na een makkelijk gegeven strafschop. Zo eindigde de ontmoeting in 6-2.

4G: Nijnsel – ASV ’33 (0-2)
Nijnsel en ASV ’33 leken op papier gelijkwaardige tegenstanders te zijn. Afgelopen weekend leek daar op het voetbalveld echter geen sprake van te zijn. De thuisploeg werd op alle fronten afgetroefd door de Aarle-Rixtelse tegenstanders. Tot veel doelpunten leidde dat in de eerste helft nog niet, al kwam ASV ’33 wel op 0-1 door een frommelgoal. De tweede helft was nog amper begonnen of ook de 0-2 was een feit. Nijnsel kwam niet verder dan een schot op de lat. Nijnsel zakt een plek en staat nu op de vijfde plek.

4I: WEC – Nooit Gedacht (3-1)
WEC kreeg koploper Nooit Gedacht op bezoek. De Geffense ploeg is uitstekend begonnen aan het seizoen met vier overwinningen uit vier wedstrijden en een doelsaldo van +11. Toch was het de thuisploeg die de drie punten in de tas mee naar huis nam. Het trakteerde de uitploeg op een afgetekende 3-1 nederlaag. WEC maakt een mooie sprong op de ranglijst, waar het nu een vierde plek bezet. Nooit Gedacht staat ondanks de nederlaag nog altijd drie punten los.

5E: RKKV Keldonk – SMCH (1-3)
Een op papier toch wel verrassende uitslag in deze Meierijstadderby. Keldonk, dat vorig seizoen nog bijna promoveerde naar de vierde klasse, was de favoriet tegen hekkensluiter SCMH. Toch was het de ploeg uit Mariaheide die de overwinning naar zich toe wist te trekken. Beide ploegen staan door deze uitslag op vier punten, al heeft Keldonk een wedstrijd minder gespeeld. Desalniettemin zal Keldonk niet heel blij zijn met de seizoenstart, terwijl SCMH herstellende lijkt van een matig begin van het seizoen.

5E: SV De Braak – VV Boskant (1-1)
Boskant moest dit weekend genoegen nemen met een punt tegen laagvlieger SV De Braak. De uitploeg, die in de bovenste helft van de 5e klasse E te vinden is, bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen de lager geklasseerde thuisploeg. Boskant ziet VV Irene de derde plek in de stand overnemen, waardoor het nu op plek vier terug te vinden is.

5E: Olympia Boys – Boerdonk (3-3)
Boerdonk is zijn koppositie in de vijfde klasse E kwijtgeraakt aan Bavos. Het speelde afgelopen weekend met 3-3 gelijk in de uitwedstrijd tegen Olympia Boys. Met 10 punten in vier wedstrijden is de seizoenstart van Boerdonk nog altijd als goed te beschouwen. Het heeft ook nog een wedstrijd tegoed op Bavos en kan eroverheen springen mocht het de inhaalwedstrijd winnen.