Geen winnaar bij Schijndelse derby: Avanti’31-Schijndel/DE WIT eindigt in 1-1

SCHIJNDEL - Dat de onderlinge wedstrijden van Schijndel/DE WIT en Avanti’31 op zichzelf staan, werd zondag opnieuw bevestigd. Door de rode kaart van Brent Blummel in de 37e minuut kreeg de wedstrijd een onverwachte wending. Schijndel/DE WIT mistte hierna de creativiteit en aanvalsdrang en Avanti’31 was onvoldoende in staat om van dit voordeel te profiteren. Nadat de rookwolken van het vuurwerk waren opgetrokken was de 1-1 eindstand voor Schijndel/ DE WIT een prima uitslag waarmee huiswaarts gekeerd kon worden. (foto: RKSV Schijndel/DE WIT)Het leek zondag even of Paaspop een week eerder was begonnen. Bij de fietsoversteek aan de Structuurweg nabij de Avantilaan was sprake van een heuse file. De vele supporters en het heerlijke lentezonnetje zorgden dan ook voor een prima ambiance op het sportpark van Avanti’31. Door het vele vuurwerk begon de wedstrijd een paar minuten later dan gepland.

Visitekaartje
Het was Avanti’31 dat zowat vanaf de aftrap een eerste serieuze kans creëerde die dankzij een alerte Timo de Louwere tot corner kon worden verwerkt. Hiermee gaf Avanti’31 zijn visitekaartje af, dat voor Schijndel/ DE WIT meteen een wake up call was. En ook zo bleek te zijn. Met verzorgd combinatievoetbal wist Schijndel/DE WIT zich onder de druk uit te spelen. In de 12e minuut bleef een voorzet van rechtsback Max Neppelenbroek ‘hangen’ in het keepersgebied, waarna Martijn van Grinsven van dichtbij de 0-1 kon aantekenen.

In de 26e minuut kwam de gelijkmakende treffer van Avanti’31 op soortgelijke wijze tot stand. De bal werd niet goed verwerkt door de defensie van Schijndel/DE WIT en Koen van Engeland kegelde de bal hard in de touwen: 1-1. Speciaal voor Brent Blummel was dit zuur, omdat hij vijf minuten eerder de 0-2 op zijn schoen had. In vrijstaande positie schoot hij tegen de benen van de goed uit zijn doel komende Stef van Kaathoven.

Avanti’31 domineerde in de tweede helft, had het meeste balbezit en een veldoverwicht, maar kon hier nauwelijks gebruik van maken. In de 67 e minuut was een opmerking van de assistent grensrechter van Schijndel/DE WIT, aanleiding voor de scheidsrechter om de beide teams naar het kleedlokaal te dirigeren. Een oponthoud van ongeveer 20 minuten bleek vervolgens geen invloed te hebben op het spelbeeld. Ook de ingevallen Tommie van Schijndel en Marc Onwezen konden hier weinig aan veranderen.

Schijndel/DE WIT mag met dit resultaat het meest tevreden zijn. De jonge formatie blijft met deze
uitslag zicht houden op een hoge klassering, waarmee het een goede uitgangspositie heeft voor de