Heropening weg door Erp
Drukke weg
Volgens dorpsraadvoorzitter Wim van Geelkerken hadden de werkzaamheden veel impact op de leefbaarheid van het dorp. “Maar we kregen er wel een mooie weg voor terug, waaraan nog wel wat gedaan moet worden aan geluidsisolatie. Want het blijft een drukke weg”. Daar is wethouder Harry van Rooijen van de gemeente Meierijstad het roerend mee eens. Volgens hem moeten er nog wat geluidwerende reparaties komen aan deze weg die toch de nodige verbeteringen kent. Van Rooijen zei het jammer te vinden als ondernemers schade hebben geleden. “Maar het moest nu eenmaal een keer gebeuren. De doorgaande weg was al sinds 1958 onderwerp van gesprek”.
Dalende omzet
Ook Anton Bolwek, de voorzitter van de Erpse Bedrijven Kring vertelde blij te zijn dat de gehele operatie erop zit. Problemen voor de bewoners als ‘hoe kom ik aan de andere kant van het dorp’ behoren sinds kort tot het verleden. Voor de aanliggende ondernemers lagen de problemen op financieel vlak omdat omzetten voor een groot deel wegvielen. Hij hoopt dat ondernemend Erp de komende 20 jaar van dit vraagstuk verlost is.
Monumentje
Tijdens de heropening werd een monument onthuld in de vorm van een stuk tramrail dat in de grond verzonken ligt. Volgens Marius Strijbosch van Heemkundekring Erthepe herinnert dit monument aan de tijd dat van 1883 tot 1937 door Erp een tramlijn liep. Die vormde de verbinding tussen Den Bosch en Helmond. Het stuk tramrails lag in een schuur bij een boerderij op het Hurkske en kwam 3 jaar geleden in het bezit van Erthepe. De Heemkundekring adviseerde de nieuwe bestemming op de plaats waar vroeger de tram stopte.