Hoe voorkom je voedselverspilling?

VEGHEL – Wat doen we in Nederland allemaal om voedselverspilling tegen te gaan en te verminderen? Welke slimme oplossingen hebben bedrijven bedacht, en wat kun je als consument zelf doen? Om dat te laten zien, organiseert stichting Samen Tegen Voedselverspilling op zondag 6 oktober een open dag bij THREE-SIXTY, centrum tegen voedselverspilling in Veghel.



De stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft als doel voedselverspilling in Nederland in 2030 met de helft te hebben teruggebracht. Daarvoor brengt de stichting zoveel mogelijk partijen bij elkaar, zoals bedrijven, organisaties, consumenten, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden.

Tijdens de open dag organiseren deze aangesloten bedrijven en organisaties allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo geeft het Voedingscentrum workshops waarin je kennis over voedselverspilling kunt testen. Bezoekers krijgen tips over hoe ze zelf thuis minder voedsel kunnen verspillen. Op een persoonlijke manier leer je van alles om zelf thuis minder voedsel te verspillen.

Bezoekers kunnen ook een virtueel kijkje nemen in De Verspillingsfabriek, in de keuken van restaurant Instock en een tomatenkas. Op markt laten de bedrijven en organisaties hun initiatieven tegen voedselverspilling zien.

Er is ook een mogelijkheid om verschillende producten te proeven die gemaakt zijn met ‘verspild’ voedsel of een oplossing zijn voor verspilling, zoals de soepen uit De Verspillingsfabriek.