Hoogtijdagen voor Rooise gastronomie met succes voor Odille en De Beleving (video)

SINT-OEDENRODE – Twee keer culinair succes in Sint-Oedenrode deze week. Tijdens de Michelin-ceremonie, die gehouden werd in Maastricht, ontving restaurant Odille zijn eerste Michelinster en kreeg restaurant De Beleving te horen dat het voor de negende keer de Bib-Gourmandonderscheiding kreeg.

Casimir Evens en Lotte Bloem van Odille waren aanwezig bij de ceremonie: “Ik zag ineens Sint-Oedenrode op het scherm staan. Dan denk je al ‘oh nee, is dit echt waar?’ We keken elkaar aan en besloten toch even te wachten tot we Odille zagen”, vertelt Bloem. En zo geschiedde. “Het is als de Oscars, maar dan van de culinaire wereld. Het is super bijzonder. Je krijg waardering voor wat je doet”, vult Evens aan.

Ralf Dirven en Noortje Lipsch van De Beleving konden niet bij de ceremonie aanwezig zijn: “We hadden een catering, dus we waren hard aan het werk”, vertelt Dirven, “We waren er graag bij geweest, zeker om mee te maken hoe onze collega hier in het dorp zijn eerste ster kreeg.” De twee lazen later via een persbericht dat ze opnieuw de Bib-Gourmand ontvingen.

Reserveringen
Bij het succes van het behalen van een Michelinster hoort vaak ook een snel gevulde agenda. Voor Odille is niet anders gebleken. Bloem: “Op de dag van de uitreiking kregen we 150 reserveringen binnen. Dat is ongekend.” Daarnaast werd Odille overspoeld door berichten met felicitaties en mensen die langskwamen om een bosje bloemen te bezorgen.

Op naar nummer tien
Bij De Beleving denken ze niet aan het behalen van een Michelinster. Dirven: “Nee, dat ambieer ik niet. Ik denk dat wij daar ook niet de zaak voor zijn. Het past ook niet bij mij.” Het behalen van een tiende Bib-Gourmand volgend jaar is voor de twee een stuk aantrekkelijker. “Ja dat hopen we natuurlijk wel”, vertelt Lipsch met een glimlach. “Ja, dat zou wel mijn voorkeur hebben. Heel graag zelfs”, aldus Dirven.