Laatste aflevering Meierijstad Vitaal met een tip voor gezonde pasta
MEIERIJSTAD – Omroep Meierij zendt volgende week de laatste aflevering uit van de serie Meierijstad Vitaal. Naast de bewegingslessen is er deze keer aandacht voor de watertappunten in de verschillende kernen en er zijn tips voor een eenvoudige en gezonde pastamaaltijd.
De serie bestond uit tien afleveringen die Omroep Meierij maakte samen met de gemeente Meierijstad en Phoenix Cultuur. De komende tijd wordt bekeken of de serie een vervolg kan krijgen.
Vorig jaar is begonnen met een serie bewegingslessen voor mensen die door de lockdown thuis zaten en weinig mee bewogen. Dat groeide uit tot Meierijstad Vitaal met informatie over gezondheid en gezonde voeding.
De afleveringen van Meierijstad Vitaal zijn van maandag tot en met zaterdag te zien na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. Alle video’s zijn terug te vinden op ons YouTube-kanaal.
Pasta
Volkoren pasta met lekker veel groente en gerookte zalm
Ingrediënten
• Volkoren spaghetti
• Diepvries bladspinazie (of verse spinazie)
• Diepvries doperwten
• Cherry tomaatjes
• Gerookte zalm
• Parmezaanse kaas
• Knoflook
• Citroen
• Basilicum
Bereiding
Plet de knoflook, verwijder het schilletje en snijd fijn. Snijd de gerookt zalm in reepjes. Bak de knoflook in een beetje olijfolie en voeg de cherrytomaatjes toe. Kook ondertussen de volkoren spaghetti in een pan met ruim water en een snufje zout. Voeg de doperwtjes en spinazie toe aan de tomaatjes samen met beetje verse basilicum. Voeg tenslotte nog de reepjes gerookte zalm toe. Breng op smaak met de rasp en sap van een citroen en een beetje versgemalen peper. Giet de spaghetti af, schep in een (diep) bord voeg de saus toe, schaaf er wat Parmezaanse kaas over en garneer met een blaadje basilicum.
Tip:
• Dit gerecht is heel gemakkelijk uit voorraad te maken
• Volkoren pasta bevat 2x zoveel vezels als gewone pasta
Bron: Plien’s foodclub