Meierijstad Vitaal: duofiets en vega lunch

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij zendt deze week de nieuwste aflevering uit van Meierijstad Vitaal. Deze week ontdekt sportcoach Henry de duofiets. Die staan op verschillende locaties in Meierijstad en zijn door inwoners van de gemeente te reserveren voor gebruik. Foodcoach Ingrid maakt een heerlijke vegeatrische broodlunch.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedings- en vitaliteitstips de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube kanaal van JOGG Meierijstad.

Vega lunch variatie
Ingrediënten
• Volkoren brood, 2 sneetjes
• Cashewnotenspread
• Bakje Champignons
• Zakje Rucola
• 3 Rode uien
• 150 ml Witte wijnazijn
• 75 ml water
• 2 eetlepels suiker
• 1 theelepel zout


Bereiding
Snijd de rode ui in hele dunne plakjes en doe het in een schoon potje.
Breng in een pannetje witte wijnazijn, suiker, water en zout aan de kook.
Giet dit in het potje op de rode ui en laat goed afkoelen. Maak dit bij voorkeur een paar uur vooraf.

Snijd de champignons in plakjes en bak ze. Rooster ondertussen het brood en besmeer met de cashewnotenspread. Leg er vervolgens de champignons, rucola en wat rode ui bovenop.

Tip
Rode ui, fleurt heel veel gerechten op. Lekker ook op bijvoorbeeld een broodje hamburger, bij een salade, bij avocado, boterham met kaas of bij Mexicaanse gerechten.

Bron: Plien’s foodclub