Meierijstad Vitaal: Fit & Gezond Dag en lentestamppotje

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij zendt deze week de nieuwste aflevering uit van Meierijstad Vitaal. Deze week blikken we terug op de Fit & Gezonddag op 11 mei in Veghel . Foodcoach Ingrid maakt een heerlijk lentestampotje.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedings- en vitaliteitstips de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube kanaal van JOGG Meierijstad.

Stamppotje spinazie zoete aardappel cajun kip
Ingrediënten
• Zoete aardappel (de oranje variant)
• Gewone kruimige aardappelen
• Verse babyspinazie
• 2 rode uien
• 300-350 gram kipfilet
• cajunkruiden
• paprikapoeder
• bakpapier

Bereiding
Schil de aardappelen ongeveer 50-50 verhouding zoete en gewone aardappel, maar het kan ook alleen met zoete als je dat lekker vindt.
Snijd de rode uien en bak zachtjes met wat paprikapoeder.
Laat in een pan de spinazie bij de uien slinken en breng op smaak met peper en zout.
Sla de kipfilet plat, kruid met cajun en wat zout en bak ze in de olie.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, meng de spinazie en uien erdoor en breng op smaak met peper en beetje zout.
Houd een beetje spinazie en uiten achter voor de garnering.

Tip
Bewaar een beetje kookvocht en gebruik het om het stamppotje smeuïger te maken.

Bron: Plien’s foodclub