Meierijstad Vitaal over de herstart van het culturele seizoen
MEIERIJSTAD - In ons TV-programma Meierijstad Vitaal besteden we deze week aandacht aan het weer langzaam op gang komen van culturele activiteiten na de coronaperiode. Ingrid maakt iets lekkers voor het ontbijt, een heerlijk havermout ontbijttaartje.
Gemeente Meierijstad is vorig jaar in samenwerking met Omroep Meierij en Phoenix Cultuur begonnen met bewegingslessen voor mensen die als gevolg van corona aan huis gekluisterd waren.
Het werd een succes, vooral ouderen kregen zo hun portie beweging in de huiskamer. Gaandeweg ontstond het idee het programma uit te breiden met kooktips voor snelle, gezonde lunches en diners. Bewegen en gezond eten passen immers bij elkaar om mensen vitaal te houden.
De afleveringen van Meierijstad Vitaal zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube-kanaal, Facebook en Instagram van JOGG Meierijstad.
Havermout ontbijttaartje
Het werd een succes, vooral ouderen kregen zo hun portie beweging in de huiskamer. Gaandeweg ontstond het idee het programma uit te breiden met kooktips voor snelle, gezonde lunches en diners. Bewegen en gezond eten passen immers bij elkaar om mensen vitaal te houden.
De afleveringen van Meierijstad Vitaal zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube-kanaal, Facebook en Instagram van JOGG Meierijstad.
Havermout ontbijttaartje
Ontbijtgerecht voor als je iets meer tijd hebt
Wat heb je nodig?
100 gram havermout
200 ml melk
1 theelepel kaneel
2 eetlepels honing
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels 100% pindakaas
1 banaan, plakjes
2 kleine appels in stukjes
Voor erbij beetje kwark
Evt. beetje pure fijngehakte chocolade
Ovenschaal
Hoe maak je het?
Evt. beetje pure fijngehakte chocolade
Ovenschaal
Hoe maak je het?
Meng de havermout, melk, ei, olie en honing met een lepel door elkaar in een ovenschaaltje.
Snijdt een banaan in plakjes en een appel in stukjes. Roer dit door het havermout-honingmengsel De rest bewaar je voor de bovenkant. Voeg de pindakaas toe.
Garneer met de rest van de banaan en de stukjes appel.
Bak 30 minuten op 180 graden tot het een beetje bruin wordt. Lekker met een schep kwark maar kan ook zonder.
Variatietip:
Lekker met los fruit erbij zoals mango.
Varieer met rozijnen of noten erdoor
Wat minder gezond maar wel lekker, varieer met een beetje (50 gram) pure chocolade in grove stukken gehakt.
Bron: Plien’s foodclub
Bron: Plien’s foodclub