Meierijstad Vitaal: Phoenix en risotto
MEIERIJSTAD – Omroep Meierij zendt deze week de nieuwste aflevering uit van Meierijstad Vitaal. Phoenix directeur Barbara Brouwer vertelt over de samenwerking en de totstandkoming van Meierijstad Vitaal. Foodcoach Ingrid maakt deze week risotto.
De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedings- en vitaliteitstips de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube kanaal van JOGG Meierijstad.
Vega risotto
Ingrediënten
• 250 gram risotto (arbori, is echt de lekkerste)
• 250 gram kastanjechampignons, in halve plakjes
• 150 gram oesterzwammen, in stukjes
• 1,5 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
• 2 sjalotjes, fijngehakt
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
• 1 liter groente- of kippenbouillon
• stuk Parmezaanse kaas (50-60 gram)
• eventueel handje peterselie, fijngehakt
• ijsbergsla
• rucola
• komkommer
• wortelreepjes (kant-en-klaar)
• balsamicoazijn
• zoetzure augurkjes
• extra vierge olijfolie
Bereiding
Trek de draden van de bleekselderij af en snijd in stukjes.
Fruit aan in de olie samen met de gesnipperde sjalot.
Voeg de risottorijst toe en bak even mee zodat er een laagje olie om de korrels komt.
Voeg de knoflook en de Provençaalse kruiden toe.
Kopje bouillon erbij gieten en telkens als vocht verdampt is, hete bouillon erbij gieten. Blijf regelmatig roeren.
Tot slot stukjes paddenstoelen erbij en ca. 50 gram van Parmezaanse kaas erdoor raspen (daar wordt het lekker romig van). Afmaken met versgemalen peper en verse peterselie.
Ondertussen de salade maken van komkommerlinten, wortelreepjes en augurk. Afmaken met balsamicoazijn en olijfolie.
Tip
Je kunt ook een deel van de bouillon vervangen door een beetje witte wijn.
Bron;:Plien’s foodclub