Meierijstad Vitaal: RAADhuis en nachoschotel

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij zendt deze week de nieuwste aflevering uit van Meierijstad Vitaal. nemen we een kijkje bij het Raadhuis in Schijndel en horen we hoe kunst kan bijdragen aan je welzijn. Foodcoach Ingrid maakt deze week een nachoschotel.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedings- en vitaliteitstips de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube kanaal van JOGG Meierijstad.

Nachoschotel
Ingrediënten
• 1 rode ui
• 1 teentje knoflook
• 1 tube tomatenpuree, 2 eetlepels (of 1 klein blikje)
• 1 volle theelepel komijnpoeder
• 1 volle theelepel gerookt paprikapoeder (liefst het blikje)
• ½ theelepel oregano (gedroogd)
• Mespuntje chilipoeder
• 2 puntpaprika’s in stukjes gesneden
• 1 groot blik mais (netto gewicht 300 gram)
• 1 groot blik zwarte bonen (netto gewicht 400 gram)
• 400 ml passata (tomatensaus)
• Zakje geraspte kaas 30+
• 200 gram vegetarisch kruimgehakt
• Bosuitjes
• Naturel tortilla chips, zak 170 gram
• 2 x 125 ml zure room
• Ijsbergsla krop

Bereiding
Snipper de ui en fruit deze aan met de specerijen en de tomatenpuree in wat olijfolie.
Doe de fijngesneden knoflook erbij. Voeg het gehakt en de stukjes paprika toe. Doe er 100 ml van de tomatensaus bij en laat lekker pruttelen. Voeg eventueel de rest van de tomatensaus toe als je meer saus wil.
Spoel de bonen en mais af en verwarm mee. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel er de nachochips over en bestrooi met kaas en ringetjes bosui.
Zet 15 minuten in de oven op 180 C.
Serveren met zure room, ijsbergsla en eventueel guacemole


Tips
• Gebruik een krop ijsberg sla krop, , ijsbergsla in plaats van een zakje voorgesneden sla. Je gebruikt alleen de bladeren die je nodig hebt en verspilt zo geen sla.
• Vooraf te maken. Doe op het laatst de chips en kaas erover en ze het dan iets langer in de oven (30-35 min. Op 180 graden)
• De passata kun je vervangen door een pot tacosaus of een blik gepelde tomaten of tomatenstukjes.

Bron: Plien’s foodclub