Meierijstad Vitaal: toneel en vegetarische shoarma

MEIERIJSTAD – In de aflevering van Meierijstad Vitaal deze week: bewegingslessen, de theatervoorstelling “En ze leefden nog lang en gelukkig” en Ingrid maakt een vegetarische shoarma met veel groente.

Gemeente Meierijstad is vorig jaar in samenwerking met Omroep Meierij en Phoenix Cultuur met bewegingslessen gestart voor mensen die als gevolg van corona aan huis gekluisterd waren.

Het werd een succes, vooral ouderen kregen zo hun portie beweging in de huiskamer. Gaandeweg ontstond het idee het programma uit te breiden met kooktips voor snelle, gezonde lunches en diners. Bewegen en gezond eten passen immers bij elkaar om mensen vitaal te houden.

Meierijstad Vitaal is van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien bij Omroep Meierij TV.

Vegetarische shoarma met veel groente

Ingrediënten

1 rode ui, gesnipperd
1 zakje wortelreepjes (150 gram)
1,5 eetlepel shoarma kruiden (zonder zout)
1x vegetarisch rul gehakt (de bruine soort, niet die roze)
halve spitskool, in stukjes
1 groot blik mais
Volkoren pitabroodjes

Sausje:

Ca. 300 gram kwark (of volle yoghurt)
Knoflookpoeder
Versgemalen peper
Bieslook en munt (of 1 van beide, gedroogd of uit diepvries kan ook)

Hoe maak je het?

Snipper de ui en fruit aan, voeg het vegetarisch rul gehakt en de shoarmakruiden toe. Bak ook de in reepjes gesneden spitskool een paar minuten mee. Voeg nu de wortelreepjes en mais toe zodat het ook warm kan worden.

Maak ondertussen het sausje door de kwark te mengen met een beetje knoflookpoeder, bieslook, munt en versgemalen peper.

Verwarm de pitabroodjes, vul ze met het mengsel en serveer met het sausje

Tips:

Varieer met bonen ipv vegetarisch gehakt.

Ook lekker met paprika.

Kan ook met wraps

Maak de pitabroodjes goed nat voordat je ze afbakt en bedek ze na het afbakken even met aluminium folie dan snijd je ze makkelijker open.

Bron: Plien’s foodclub