Meierijstad Vitaal: zoete aardappelsoep
MEIERIJSTAD - In ons TV-programma Meierijstad Vitaal deze week weer nieuwe bewegingslessen en u ziet hoe je snel een zoete aardappelsoep kunt maken.
Gemeente Meierijstad is vorig jaar in samenwerking met Omroep Meierij en Phoenix Cultuur begonnen met bewegingslessen voor mensen die als gevolg van corona aan huis gekluisterd waren.
Het werd een succes, vooral ouderen kregen zo hun portie beweging in de huiskamer. Gaandeweg ontstond het idee het programma uit te breiden met kooktips voor snelle, gezonde lunches en diners. Bewegen en gezond eten passen immers bij elkaar om mensen vitaal te houden.
De afleveringen van Meierijstad Vitaal zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij.
Gemeente Meierijstad is vorig jaar in samenwerking met Omroep Meierij en Phoenix Cultuur begonnen met bewegingslessen voor mensen die als gevolg van corona aan huis gekluisterd waren.
Het werd een succes, vooral ouderen kregen zo hun portie beweging in de huiskamer. Gaandeweg ontstond het idee het programma uit te breiden met kooktips voor snelle, gezonde lunches en diners. Bewegen en gezond eten passen immers bij elkaar om mensen vitaal te houden.
De afleveringen van Meierijstad Vitaal zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij.
Zoete aardappelsoep
Lekker met een stukje naanbrood erbij
Ingrediënten
2 grote zoete aardappels (die met oranje binnenkant)
400 gram pompoenblokjes (diepvries)
2 kippenbouillonblokjes minder zout
2 grote zoete aardappels (die met oranje binnenkant)
400 gram pompoenblokjes (diepvries)
2 kippenbouillonblokjes minder zout
2 sjalotjes, gesnipperd
2 theelepels Provençaalse kruiden
klein stukje chorizo (ca.10cm) in kleine blokjes
ca.1 liter water
Naanbrood knoflook koriander
Komkommer
klein stukje chorizo (ca.10cm) in kleine blokjes
ca.1 liter water
Naanbrood knoflook koriander
Komkommer
Bereiding
Wil je maar één pan gebruiken? Bak (zonder olie) dan eerst de stukjes
chorizo knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
chorizo knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
Fruit vervolgens de sjalotjes even aan in olie. Bak de pompoenblokjes
en zoete aardappel even mee. Maak de bouillon van het water en de
bouillonblokjes en voeg toe samen met de kruiden. Laat ca. 20 minuten koken totdat de groente goed gaar zijn. Pureer met de staafmixer. Schep in een kom en garneer met de stukjes chorizo voeg eventueel wat versgemalen peper toe.
en zoete aardappel even mee. Maak de bouillon van het water en de
bouillonblokjes en voeg toe samen met de kruiden. Laat ca. 20 minuten koken totdat de groente goed gaar zijn. Pureer met de staafmixer. Schep in een kom en garneer met de stukjes chorizo voeg eventueel wat versgemalen peper toe.
Snijd terwijl de soep aan het koken is een stukje komkommer
in blokjes snijden en meng hier wat peterselie door, lekker fris om bij het
soepje te serveren.
in blokjes snijden en meng hier wat peterselie door, lekker fris om bij het
soepje te serveren.
Tips
Voeg geen zout meer toe! Chorizo is al erg zout.
Restje wortel of gewone aardappel? Kan er ook prima in!
Verse pompoen kan ook, dat is iets meer werk om te snijden
Ook lekker met stukjes feta in plaats van chorizo
In plaats van kippenbouillon kun je uiteraard ook groentebouillon gebruiken.
Voeg geen zout meer toe! Chorizo is al erg zout.
Restje wortel of gewone aardappel? Kan er ook prima in!
Verse pompoen kan ook, dat is iets meer werk om te snijden
Ook lekker met stukjes feta in plaats van chorizo
In plaats van kippenbouillon kun je uiteraard ook groentebouillon gebruiken.
Soep over? Invriezen!
Bron: Plien’s foodclub