Nieuwe samenwerking Mars en FrieslandCampina om uitstoot van broeikasgassen versneld te verminderen

VEGHEL - Mars en FrieslandCampina gaan een nieuwe samenwerking aan om de uitstoot van broeikasgassen tijdens de zuivelproductie versneld te verminderen. Dat laten de bedrijven weten in een persbericht. Het doel is om in 2030 deze uitstoot te hebben gehalveerd ten opzichte van 2015.
Bron: FrieslandCampina

FrieslandCampina is al ruim 30 jaar een vaste leverancier van zuivelingrediënten als room en melkvet voor Mars. Met deze producten worden allerlei bekende chocoladeproducten uit de Mars-familie geproduceerd. Nu gaan de twee bedrijven intensiever samenwerken om deze zuivelingrediënten met minder uitstoot van broeikasgassen te produceren.

In deze nieuwe samenwerking zal een groep melkveehouders die onderdeel zijn van de FrieslandCampina Ontwikkelgroep, zich specifiek gaan inzetten voor Mars. Deze melkveehouders worden gecompenseerd om innovatieve maatregelen te implementeren en testen, om zo de uitstoot te verminderen. Een voorbeeld hiervan is voer dat de methaanuitstoot bij koeien verlaagd.

Het doel van FrieslandCampina is om in 2050 klimaatneutrale zuivel te leveren. Sanne Griffioen, Director Farm Sustainability bij FrieslandCampina: “Samenwerkingsverbanden als deze zijn essentieel voor het ondersteunen van de leden-melkveehouders, het ontsluiten van innovaties en het versnellen van duurzaamheidsinspanningen op de boerderij. Het is een geweldig voorbeeld van hoe we als ketenpartners samen duurzaamheid kunnen stimuleren.”

Amanda Davies, Chief R&D, Procurement en Sustainability Officer bij Mars: “Zuivel levert de op één na grootste bijdrage aan de broeikasgasuitstoot van Mars. Werken aan het verminderen van de broeikasgasuitstoot is voor ons cruciaal voor het behalen van onze ambities. We kunnen dit alleen doen door samen te werken met onze belangrijkste partners zoals FrieslandCampina. Door middel van innovatieve en klimaatslimme praktijken, het benutten van hun unieke data-expertise en de gezamenlijke inzet om vooruitgang te boeken, kunnen we samen een duurzamere toekomst voor zuivel creëren.”