Paaspop roept zaterdag "Unmute Us"

Protestdemonstratie in Eindhoven

SCHIJNDEL/EINDHOVEN –Paaspop in Schijndel is één van de vele Brabantse organisaties die zaterdag 11 september meedoen aan de protestmars “Unmute Us”.


Die mars is in elf steden in Nederland. De evenementenbranche én bezoekers roepen daarmee het kabinet op om festivals en evenementen weer door te laten gaan.

Luidruchtige wandeling

Ook in Eindhoven zal dit verzoek weer luid klinken. Talloze Brabantse organisaties, waaronder Paaspop, zullen samen met een groot aantal muziekliefhebbers van 14.00-17.00 uur een luidruchtige wandeling door de stad maken. Het Klokgebouw op Strijp-S is het vertrek- en eindpunt van deze protestmars.


Evenementencollectief Front Of House laat weten: “De Brabantse evenementenbranche is rondom Eindhoven zeer sterk vertegenwoordigd. We hebben gekozen om de krachten in deze stad te bundelen. Meer dan 80 festivals, 70 leveranciers, 60 artiesten en 40 organisaties uit Brabant hebben zich aangesloten, en er sluiten zich elke dag nog festivals, theaters, organisatoren en leveranciers uit Brabant aan.”

Vreedzaam

Ondersteund door tien geluidwagens (dance/house, urban, disco, pop, LHBTIQ) zullen de demonstranten zaterdag weer van ons laten horen. “Wij roepen onze achterban dan ook op om samen met ons vreedzaam de straat op te gaan. Het is klaar. De branche moet weer open. Liever vandaag dan morge,n” aldus de organisatoren.

Tijdens het eerdere protest op 21 augustus in Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam kreeg de mars 70.000 mensen op de been. Volgens de organisatie kunnen en moeten alle festivals en evenementen op volle capaciteit open. Een eerder gesprek tussen Unmute Us, de Alliantie van Evenementenbouwers en demissionaire ministers Ferd Grapperhaus, Hugo de Jonge, Ingrid van Engelshoven en Stef Blok over de huidige situatie in de sector verliep "constructief", maar heeft nog geen concrete toezeggingen opgeleverd.

Strijden voor jongvolwassenen

“We moeten opkomen voor de Nederlandse evenementenbranche die al ruim anderhalf jaar stil ligt. Voor alle mensen die hierin werkzaam zijn én voor haar vele bezoekers. We moeten strijden voor alle jongvolwassenen die momenteel psychische problemen ervaren. Voor onze bezoekers die ons nodig hebben om te ontladen van de dagelijkse structuur, om zichzelf te kunnen zijn binnen de veilige omgeving die wij samen creëren, om de zorgen even te kunnen vergeten. We willen elkaar weer kunnen ontmoeten, weer kunnen lachen en dansen. Bovenal willen we weer vooruit kunnen kijken. Want perspectief hebben we nog steeds niet,” aldus de organisatoren.