Pruuf 't Sund: chefkoks binden strijd aan tegen voedselverspilling

SINT-OEDENRODE – In Sint-Oedenrode wordt wederom het evenement Pruuf ’t Sund gehouden. Chefkoks van Wollerich, de Beurs, De Beleving en De Gouden Leeuw maken dan een brunch van voedsel dat anders wordt weggegooid. De chefs vragen zo aandacht voor voedselverspilling.

“Dat het weggooien van goed voedsel zonde is, daar is iedereen het vast over eens. Toch gebeurt het elke dag”, aldus de organisatie. “In Nederland gooit een gemiddeld huishouden 41 kilo voedsel per jaar weg. Dat is omgerekend zo’n 340 euro. Zonde! Niet alleen voor het geld, maar ook omdat een groot deel in de wereld honger lijdt. Bovendien gooien we ook nog eens veel grondstoffen en energie weg. Logisch dat steeds meer bedrijven en organisaties zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan”.

Op 29 september vindt de tweede editie plaats van Pruuf ’t Sund. Van 12.00 tot 15.00 uur, Tijdens de brunch is er een modeshow.

Het evenement is in de buitenlucht op het kruispunt Heuvel, Kofferen, Hertog Hendrikstraat in Sint Oedenrode. Wie meer informatie wil over de kosten en kaaten wil kopen kan terecht op facebook.com/natuurlijksintoedenrode.