Vroege goal Blauw Geel ’38 genoeg om stug Kloetinge te verslaan

KLOETINGE/VEGHEL – Blauw Geel ’38 heeft het op papier lastige duel tegen VV Kloetinge winnend afgesloten. De Veghelse ploeg wist uitstekend stand te houden na een vroeg eigen doelpunt van de Zeeuwse ploeg.
De spelers van Kloetinge en Blauw Geel betreden het veld
Fotograaf: Ruud Schobbers

Blauw Geel ’38 wist vorig seizoen nog vrij eenvoudig te winnen in Kloetinge, maar ging vervolgens in eigen huis onderuit. De Veghelaren waren dus gewaarschuwd voor deze geduchte tegenstander, die na zeven speelrondes op plek zes te vinden was. Toch lag de bal er binnen tien minuten al in: een aanval over links kwam terecht bij Ben van den Nieuwenhof. Zijn schot werd door het been van verdediger Jeffry Theunisse gepromoveerd tot doelpunt. Diezelfde Theunisse deed een paar minuten later bijna hetzelfde kunstje, maar kon opgelucht ademhalen toen de bal naast ging. Blauw Geel ’38 bleef aandrukken en zal een vrije trap van Mitchel van Rosmalen op de paal belanden. Na een half uur spelen kroop Kloetinge uit zijn schulp en werd het meerdere keren gevaarlijk. Blauw Geel ’38 hield stand en ging met een 0-1 voorsprong de rust in.

Ook in de tweede helft kregen beide ploegen legio kansen, maar keepers Jordy Zielschot en Mitchell Braafhart hielden hun doel uitstekend leeg. Beide team schreeuwden ook nog om een penalty, maar in allebei de gevallen ging de scheids hier niet in mee. Vlak voor tijd kreeg Kyle Doesburg nog een enorme kans, maar hij schoot over. De drie punten gingen zo mee naar Veghel: 0-1.